[Fir2_tr] Intézményi feladatok

Köblös István koblos.istvan at consense.hu
Tue Jun 5 15:54:18 CEST 2012


Sziasztok!

 

1, javítjuk, a KOZISKTIPUS lesz a helyes

2, a végzettség szintje más, mint a képzés szintje, mert a végzettség külföldi is lehet. A KPZSZINT tehát nem jó a végzettségekhez. A felvetés ettől függetlenül jogos, mert az IT törzstáblák között a végzettség egy VEGSZINT szótárra hivatkozik. Ezt is javítjuk.

3, a születési hely esetén megadható egy ’Egyéb’ nevű településre mutató ID. Ezzel párhuzamosan tetszőleges szöveg megadható a település neveként. 

 

Üdv,

 

István

 

 

From: fir2_tr-bounces at maillist.educatio.hu [mailto:fir2_tr-bounces at maillist.educatio.hu] On Behalf Of Burányi Péter
Sent: Saturday, June 02, 2012 10:37 AM
To: fir2_tr at maillist.educatio.hu
Subject: Re: [Fir2_tr] Intézményi feladatok

 

Bocsánat, rögtön eszembe is jutott egy új, amit még bele akartam írni. Tehát:

 

3) A FIR workshop-on többen jelezték, hogy a születési helyek esetében a magyarországi születési hely esetében problémás lehet a TelepulesID közlése, mivel a FIR az aktuális állapotot tükrözi, míg a születés pillanatában ez a készlet a jelenlegitől eltérhet(ett). A címek esetében ez talán kevésbé probléma (bár egy település szétválása, összeolvadása esetén itt sem kell a hallgatónak új lakcímbejelentést tennie, miközben a település azonosító változik). Korábban ezek opcionális adatok voltak a megnevezés mellett, kérdés, hogy legalább a születési helyek esetében nem maradhat-e így?

 

Köszönöm

 

Burányi Péter 

 

From: Burányi Péter 
Sent: Saturday, June 02, 2012 10:28 AM
To: 'fir2_tr at maillist.educatio.hu'
Subject: RE: [Fir2_tr] Intézményi feladatok

 

Kedves István!

 

Korábbi ígéretemnek megfelelően írásban is szeretném megerősíteni, hogy a tesztelést az SZTE intézményi adatain kívánjuk végrehajtani.

 

Lenne két technikai kérdésem is:

1)      Az XSD-ben csak egy helyen találtunk eddig téves hivatkozást a szótárra (bár még előfordulhat ilyen, mivel több körben dolgozzuk fel): (hallgatói bejelentés) HozottDokumentum/KozepfokuTanulmanyokIskolaTipusa: ISKOLATIPUS. Ilyen a kiadott excel-ben nincsen, csak KOZISKTIPUS (ebben viszont csak a középfokú típusok vannak).

2)      Az oktatói adatbejelentés esetében a Vegzettsegek/Vegzettseg/VegzettsegSzintje az OSZKSZINT szótár típusra hivatkozik. Ennek értékkészlete eltér a KPZSZINT típusban tárolt értékektől. A kérdésem, hogy nem lehetne-e ez utóbbit használni az oktatók esetében is, ez szerintem könnyebben kezelhető struktúrát jelentene, ráadásul nem kellene kétféle feloldást létrehozni a tanulmányi rendszerekben.

 

Nem ígérem, hogy a továbbiakban nem merülnek fel újabb kérdések, ezeket jelezni fogjuk.

 

Köszönöm, üdv

Burányi Péter

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://polar.educatio.hu/pipermail/fir2_tr/attachments/20120605/f70135be/attachment.htm 


More information about the Fir2_tr mailing list