[Fir2_tr] Intézményi feladatok

Burányi Péter Buranyi.Peter at dexter.hu
Sat Jun 2 10:36:39 CEST 2012


Bocsánat, rögtön eszembe is jutott egy új, amit még bele akartam írni. Tehát:

3) A FIR workshop-on többen jelezték, hogy a születési helyek esetében a magyarországi születési hely esetében problémás lehet a TelepulesID közlése, mivel a FIR az aktuális állapotot tükrözi, míg a születés pillanatában ez a készlet a jelenlegitől eltérhet(ett). A címek esetében ez talán kevésbé probléma (bár egy település szétválása, összeolvadása esetén itt sem kell a hallgatónak új lakcímbejelentést tennie, miközben a település azonosító változik). Korábban ezek opcionális adatok voltak a megnevezés mellett, kérdés, hogy legalább a születési helyek esetében nem maradhat-e így?

Köszönöm

Burányi Péter

From: Burányi Péter
Sent: Saturday, June 02, 2012 10:28 AM
To: 'fir2_tr at maillist.educatio.hu'
Subject: RE: [Fir2_tr] Intézményi feladatok

Kedves István!

Korábbi ígéretemnek megfelelően írásban is szeretném megerősíteni, hogy a tesztelést az SZTE intézményi adatain kívánjuk végrehajtani.

Lenne két technikai kérdésem is:

1)      Az XSD-ben csak egy helyen találtunk eddig téves hivatkozást a szótárra (bár még előfordulhat ilyen, mivel több körben dolgozzuk fel): (hallgatói bejelentés) HozottDokumentum/KozepfokuTanulmanyokIskolaTipusa: ISKOLATIPUS. Ilyen a kiadott excel-ben nincsen, csak KOZISKTIPUS (ebben viszont csak a középfokú típusok vannak).

2)      Az oktatói adatbejelentés esetében a Vegzettsegek/Vegzettseg/VegzettsegSzintje az OSZKSZINT szótár típusra hivatkozik. Ennek értékkészlete eltér a KPZSZINT típusban tárolt értékektől. A kérdésem, hogy nem lehetne-e ez utóbbit használni az oktatók esetében is, ez szerintem könnyebben kezelhető struktúrát jelentene, ráadásul nem kellene kétféle feloldást létrehozni a tanulmányi rendszerekben.

Nem ígérem, hogy a továbbiakban nem merülnek fel újabb kérdések, ezeket jelezni fogjuk.

Köszönöm, üdv
Burányi Péter

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://polar.educatio.hu/pipermail/fir2_tr/attachments/20120602/d7b2b4c4/attachment.htm 


More information about the Fir2_tr mailing list