[Fir2_tr] Intézményi feladatok

Köblös István koblos.istvan at ofit.hu
Wed Apr 18 17:53:59 CEST 2012


Sziasztok!

 

Az alábbi kérdésben szeretném a véleményeteket kérni:

 

Az új struktúra és a bővülő adatkör miatt a jelenlegi FIR-be küldött adatokon felül új elemek is lesznek az adatszolgáltatásban. Erről már korábban beszéltünk, láttátok az XSD-t. A módosítások egy része várhatóan nem jelent külön feladatot az intézmény számára, mert a tanulmányi rendszer szolgáltatni tudja, csak ki kell bővíteni, át kell alakítani az adatküldőt. Más része az adatoknak akár manuális adatfeltöltést is szükségessé tehet. 

 

Szeretnénk valami támpontot adni az intézményeknek, hogy mi lesz a feladatuk az átállás során, illetve reálisan szeretnénk látni, hogy mely adatköröket mikor fogják tudni adni (amihez sok manuális munka kell, azt várhatóan szeptember 1-én még nem). Első körben így tudnám csoportosítani az adatokat:

1.    eddig is szolgáltatták, ezután is à nincs teendő

2.    eddig nem szolgáltatták, de

a.    megvan az adat és küldhető à eddig csak az intézmény látta ezeket az adatokat, most már az ágazat is fogja, ezért az intézménynek el kell dönteni, hogy szükség van-e adat ellenőrzésre, ha igen, akkor ezt el kell végezni

b.   alapadatként nincs, de származtatott adatként előállítható a tanulmányi rendszerből à az intézménynek meg kell értenie, hogy a generálás hogy történik, és szükség esetén módosítania kell az alapadatokat

c.    nincs hozzá adat à fel kell tölteni

 

Ezen felül vannak olyan egyéb teendőik, ami a koncepció változása miatt jött elő, pl. a képzések vagy más szótárak megfeleltetése.

 

Abban szeretnénk a segítségeteket kérni, hogy ezt fel tudjuk térképezni. Milyen tájékoztatási módot terveztetek Ti, vagy milyet javasoltok nekünk? Ahhoz, hogy az OH adjon erről hivatalos tájékoztatást, pontosan látnia kellene, hogy milyen adatok tartoznak a fenti kategóriákba. Tudtok-e ehhez információt adni, ha igen, akkor mire van szükségetek hozzá?

 

Ha kicsit tovább mehetünk, akkor még az is felmerül, hogy milyen nagyszerű lenne, ha az OH-s kollégák és az intézményi kollégák értenék egymást, egy nyelvet beszélnének. Véleményetek szerint tudunk-e egy olyan megfeleltetést készíteni, hogy pl. a FIR-ben megjelenő hallgató képzése – képzési elem összerendelés a tanulmányi rendszerben az x űrlapon szerkeszthető y lista? Vagy valami olyan dokumentumot, ami támpontot adhat ehhez. Szerintetek mi lenne erre a legmegfelelőbb műfaj? Tervezitek-e, hogy kiadtok egy ilyen dokumentumot az ügyfeleitek számára, tud-e ebben az OH segíteni? 

 

Üdv,

 

István

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://polar.educatio.hu/pipermail/fir2_tr/attachments/20120418/5c5a7578/attachment.htm 


More information about the Fir2_tr mailing list